Björkdungen

 
 
 
 
 
 
 
 Tog en liten promenad med mina små rastlösa taxar idag, till min favorit plats här hemma. Björkdungen (även kallad rosendalen). Som var extra vacker idag då en bäck svämmat över så hela björkdungen var helt fylld med vatten. Så fint! 
 
 
 

Randigt

 
 
Några bilder från en fotografering jag hade idag tillsammans med min syster! 
 

Today's

Idag blev det en liten sväng in till Växjö att se om det fanns något på mellandags-rean. Brukar inte hitta så mycket under dessa dagar men detta året hade jag tur. Lyckades få tag i ett par fina bruna stövlar för endast 400 kr!! Så himla bra! Stövlarna syns inte superbra på bilden ska försöka ta bättre bilder med dem någon dag när det är lite bättre ljus ute..
 

Julafton hos mig

Ungefär såhär såg julafton ut hos mig igår. 
 
Började dagen med en stor julbrunch med hemmagjorda köttbullar, prinskorvar, julskinka och en massa annat gott. Sedan blev det ett litet besök hos kusinen, följt av kalle anka. 
Efter kalle anka var det dags för en av julens höjdpunkter (enligt mig) dopp i grytan så gott! 
 
 
 
 
Kvällen avslutades sedan mys i soffan med julklappsutdeling, kaffe, godsaker och en massa tomtebloss! Så mysig och fin jul! 
 

En liten julhälsning

 
Då var det äntligen jul igen, och läpparna har målats röda och taxarna har fått på sig fina julrosetter. Precis som det ska vara! Ville bara önska alla en riktigt God Jul hoppas er dag blir toppen!  
 
 
 

Magisk himmel

 
Solnedgången hos mig idag.
Är verkligen svag för allt som har med himmlen att göra. Soluppgång, solnedgång, stjärnor och fina moln kan nog vara bland det vackraste jag vet! 
 

Julfin Bamse

 
 
Idag har jag fotograferat den här lilla busen..
Tanken var att jag skulle fota lite fina julfoton på Snobben och Bamse men snobben sprang iväg och Bamse började leka med glittret. Så det blev en aning annorlunda bilder men de blev ganska söta ändå! 
 

Vardagligt

Hej igen bloggvärlden! 
Var några dagara sedan sist.. Jag har ängnat mig åt julklappsbestyr och körkortsteori plugg de senaste dagarna, och det har inte hänt så mycket alls faktiskt. Men nu är jag färdig med nääästan alla julklappar så nu ska jag försöka hitta på en massa kul och julstöka. För det är ju mindre än en vecka kvar till julafton! 

Lucia väder

 
 
 
 
Såhär var vädret här innan idag.. Lite annorlunda väder såhär i december, men så fint!

Från i somras

 
 
 
Gick igenom min externa hårdisk nu igen, och hittade några bilder på Pär som jag glömt bort att redigera (förutom en av bilderna). Så redigerade lite i svartvitt. Upptäckte även vilken effekt bakrunden gör i bilder. Tittar man på de bilderna med mörk bakgrund och sen på den ljusa, så känns det som att de förmedlar olika känslor. Den mörka bakgrunden ser mer "mystiskt" ut och det blir ett helt annat djup i bilden! 
 
 
 

Avatar redigering

 
Igår hade jag inte så mycket att göra här hemma.. Så det blev att jag satt vid photoshop mer en halva dagen. Gjorde lite olika redigeringar och tog ut svängarna lite.Tillsist slutade det med att jag gjorde om mig själv till en avatar. Det var första gången jag gjorde en sådan redigering. Brukar mest bara fixa ljus och klippa ihop bilder. Så jag blev ganska nöjd med denna bilden. För jag improviserade helt fritt med penselverktygen, vilket jag inte brukar göra. Kul att prova något nytt ibland! :) 

2:a Advent

 
God morgon!
Idag vaknade jag upp till julsång som spelades på nedervåningen, och adventsfika som pappa hade fixat ihop tidigt på morgonen. Allt enligt traditionerna! Vi har det som tradition i våran familj att adventsfika tidigt varje söndag i advent.. Kan nog vara en av de bästa jultraditionerna vi har! Det är så himla mysigt! 

En fin lördag

 
 
 
 
 
 
Vaknade när solen gick upp idag, gick en lång härlig promenad innan frukost, gosade lite med katterna som hellst ville vara inne i det kalla vädret. Sen började jag måla om ett par köksstolar i vit färg, efter det hälsade jag på hos pappa och Pär som röjde uppe i skogen, och tog en fikapaus med dem. Avslutade sedan dagen med en till promenad innan solen gick ner. Så mycket man hinner med en fin och solig lördag! 

Äntligen snö!

 
 
 
 
 
 
Några bilder jag tog i förmiddags
 
Igår kom äntligen snön ner till småland på riktigt, som jag har längtat! Tycker verkligen om snö, det blir så himla mysigt och ljust ute. Hoppas den stannar kvar ett tag nu! 
 
Förövrigt har jag kört en körlektion i dag när det var glashalt och små snövallar på hela vägen. Men det gick förvånadsvärt bra även om jag fick gasa en del då jag fastnade i snön för de hade inte hunnit skotta... Men annars gick det bra!  
 
 
 

Ljus

Igår skulle jag ju fota mina fotoideér jag hade fått, men ljuset var inte bra igår det var alldeles för mörkt hela dagen. Så fick hitta på ngt annat istället... Tog hjälp utav Pär och fotade lite bilder med ett ljus, blev en ganska häftig effekt gillar hur skuggorna blir utav levande ljus! :) 
 

Lila jag

Det händer inte så mycket spännande just nu, så det har inte blivit så mycket fotograferande de senaste dagarna. Har istället suttit och redigerat bilder sen jag fotade några självporträtt. Hittade lite akvarell färger här hemma som jag kladde lite i ansiktet för att det skulle hända något i bilden. Alltid kul att göra något "udda"!!
 
Har även fått lite nya fotoideér som jag hade tänkt genomföra imorgon om jag har möjlighet. Så det kommer upp lite mer roliga saker på bloggen!
 
 

Första advent

Idag har jag, 
 
 
 
Julpysslat lite och gjort fina lingonkransar tillsammans med Pär och hans mamma,
 
 
 
Strosat runt på julskyltningen i Växjö,
 
 
Och ätit en massa adventsfika. En väldigt mysig första advent måste jag säga! 
 

RSS 2.0