Tips

Jag hade tänkt att jag skulle skriva ett inlägg om fotografering och jag undrar om det finns något speciellt som ni vill att jag ska skriva om? Så har ni några frågor när det gäller fotografering kommentera gärna. 
Canon EOS 7D // Sigma 30mm 1.4
Några bilder från i sommras när jag och Rebecka hade en fotografering tillsammans. 

Födelsedagsfirande

Canon EOS 7D // Sigma 30mm 1.4
 
I fredags fyllde jag hela 20 år!
firade födelsedagen tillsammans med mamma, pappa, Pär och Pärs mamma som har varit här på besök i helgen.  De bakade tårta till mig och överraskade med sång när jag kom hem från skolan. Så fina! <3
Men nu  har de precis åkt hem efter en väldigt trevlig helg med resturangbesök, fina utsikter och shopping. Har haft bästa helgen på länge det var så kul att få träffa alla igen. Tog inte så mycket bilder men fick en bild på den fina tårtan. 

Regn.

Canon EOS 7D // Sigma 30mm 1.4 
 
Idag har jag varit i skolan och redigerat och levererat bilder som ska vara inne imorgon. Jag passade även på att fotografera lite med Tora genom en glasdörr som var full med regndroppar. 

Dokumentär

Canon EOS 7D // Sigma 30mm 1.4 //Canon EFS 15- 85mm // Canon EF 70-200mm f/2.8L IS USM
 
Här är några bilder jag har tagit till mitt dokumentär-projekt. Tanken är att vi ska välja ett tema och sedan fotografera det i tre veckor sen ska en ha en serie på 12 bilder i slutet. Jag har valt att dokumentera den rofyllda stämningen vid theisendammen. Det är ett fint litet område bara några kilometer från min lägenhet.

Dimma

 
Canon EOS 7D // Canon EFS 15- 85mm
 
Nu har hösten kommit till Trondheim och den uppvärmda fjorden möts av kall höstluft från bergen. Vilket har resulterat i en hel vecka i nästan konstant dimma. Det har sett ut som jag har bott ovanför molnen denna veckan, så coolt och fint har det varit! 
 
Förövrigt är det fullt upp hela tiden, har så mycket i skolan att jag till och med är där på helgerna. Men så roligt det är! Lär mig nya saker hela tiden och det är ju precis det jag vill. Nu i tre veckor framåt ska vi ha egna projekt och fotografera dokumentär. Vilket är väldigt kul och nyttigt för mig som inte är så van vid att fotografera dokumentärbilder. Så det ska bli spännade och se hur det går.

Anne

Canon Eos 7D //  Canon EF 70-200mm f/2.8L IS USM
Två bilder på Anne som jag fotograferade i fredags till en fotouppgift. 

En onsdagskväll

Canon Eos 7D // Sigma 30mm 1.4 // Canon EF 70-200mm f/2.8L IS USM
 
Här är några bilder från hur min onsdagskväll såg ut. Vi var ett gäng från klassen som bestämde oss för att gå bort till piren och fotografera i solnedgången. Vilket var en väldigt lyckad idé, för det var så himla vackert och jag såg tumlare för första gången och blev såklart överlycklig! 

Norrsken

Canon EOS 7D // Sigma 30mm 1.4
Nu har Pär åkt hem... Här är några bilder jag tog sista natten Pär var här för denna gången. Vi åkte upp på fjället mitt i natten i hopp att se norrsken för första gången. Vi såg bara ett litet norrsken för månen lös upp för mycket, men det lilla vi såg var verkligen superfint! 
 
 

Fjällvandring

Canon EOS 7D // Sigma 30mm 1.4 //  Canon EF 70-200mm f/2.8L IS USM
Några bilder från i torsdags när jag och Pär gick på en liten fjällvandring. 
 

Vernissage

Canon EOS 7D // Sigma 30mm 1.4
 
Kom precis hem från skolan efter har varit på vernissage för fotoutställningen Natura. Det är den amrikanska fotografen Jock Sturges, min rektor GT Nergaard och andraårs eleverna som ställer ut. Temat var inspererat av Jock Sturges och det var "narturligt och naket" vilket var väldigt vackert. Väldigt trevligt sätt att spendera en fredagkväll! 
 

Min andra hälft på besök

 
 
 
 
Canon EOS 7D // Canon EFS 15- 85mm 
Denna veckan har jag besök av min andra hälft det vill säga Pär vilket är väldigt roligt. Har saknat honom så mycket!
 
Han ska vara här och hälsar på denna veckan för att se hur jag har det och själv vänja sig lite vid staden. Då han också ska flytta upp hit efter jul. Men än sålänge är han bara hälsa på och då gäller det ju att försöka utnyttja tiden tillsammans på bästa sätt. Så igår åkte vi på en liten utflykt bara några kilometer från lägenheten upp på fjället. Där vi stannade till på nästan vart enda parkeringsplats och bara tittade på den fina utsikten och för att fotografera får som gick och åt längs vägkanten. Så himla fint och mysigt var det! :)
 

Motljus

 
Canon EOS 7D // Canon EFS 15-85mm
Två bilder på Helene från dagen fotografering i skolan.
Denna veckan övar vi på att bli bättre på olika ljus. Så nu ikväll sitter jag och redigerar bilder som är tagna i direktljus, motljus och i skugga. Så mer bilder kommer inom kort...
 

RSS 2.0