Oppgave


Canon EOS 7D // EFS 15-85mm
 
Nu har skolan dragit igång på riktigt! Hela denna veckan har jag haft fullt upp med att fotografera. Då vi har fått en helt drös med fotouppgifter eller oppgaver som det heter på norska. Som ska vara inne imorgon, så idag har jag varit i skolan i 12 timmar och fotograferat, redigerat och fixat i Indesign för att bli färdig i tid. 
 
Denna veckan har vi fått fota med olika exponeringar. Bilden ovan tog jag idag på min klasskompis Tora. Fotade till en uppgift där en skulle ha så lång slutartid som möjligt utan att det skulle bli suddigt och utan stativ. På den här bilden är slutaren på 1/8. Blev väldigt förvånad när jag lyckades få till en sån skarp bild med en sån lång slutar tid. Så himla kul och lärorikt att göra något en aldrig bruka göra. Använde förresten en skåpbil som bakgrund på denna bilden vilket blev ganska effektfullt! 
 

La fenêtre

Canon EOS 7D // Sigma 30mm 1.4
 
Knäppte de här bilderna på Jennifer häromdagen. Vi skulle egentilgen fotografera ute men vi var för trötta så det fick bli några bilder i fönstret istället. 

Vacker utsikt

 
 
 
Canon EOS 7D // Canon EF 70-200mm 2.8 
Såhär fin var utsikten från fönstret igår.
 
Igår var min första skoldag på fotofagskolen, jag träffade en massa trevligt folk som också ska läsa fagfoto/commercial photography, och idag gick vi igenom en massa skoj om olika fototekniker och lite annat kul. Det känns jättebra att kunna prata foto med ungefär 31 stycken till. Tror denna skolan kommer passa mig perfekt. Har tyvärr inte tagit några bilder på skolan än, för har det inte blivit något tillfälle att fota då vi bara har haft föreläsningar än sålänge, men bilder kommer inom snar framtid!

Hösthatt

 
Canon EOS 7D // Sigma 30mm 1.4
 
Idag har regnet öst ner här i Trondheim, så den här dagen har mest spenderats inomhus med min fina syster godsaker och tända ljus. Så mysigt ändå!  Hoppas på bättre väder imorgon då jag och Jennifer har planerat att vi ska fotografera. Vi får se hur det blir med det. Sålänge får det bli två självporträtt som jag tog för en vecka sen i min nya hatt! 
 

Min lägenhet

 
 
Canon EOS 7D // Sigma 30mm 1.4
 
Här är några bilder på hur mitt nya hem ser ut. Jag fullkomligt älskar min lägenhet och det fina ljuset i den. 
 

Flyttat till Trondheim

 
Canon EOS 7D // Sigma 30mm 1.4
Bilder från bilresan upp till Trondheim.
 
Nu har jag gjort något som jag aldrig gjort förut. Jag har precis flyttat ungefär 100 mil hemifrån till Trondheim. Väldigt kul och lite läskigt men mest kul... Har precis installerat mig i min lägenhet, och som tur är har jag min syster på besök här den första veckan. Så vi kan upptäcka Trondheim tillsammans. Tror det här kommer bli bra!
 
 

Gotland

 
 
 
 
 
 
Några bilder från förra helgen när jag var på Gotland med Pär och hans familj. Hade en riktigt bra helg med sol, bad och mysiga utflykter. Och vad fiint det var på Gotland, vita stränder, klart vatten och öppna fält. Så fint! 
 

Blue bells

 
Canon EOS 7D // Sigma 30mm 1.4
Några bilder från fotograferingen med Ebba. 
 
Förövrigt har jag precis packat fädigt min resväska, för imorgon åker jag till Gotland med Pär och stannar där till måndag. Ska bli så kul! ( har aldrig varit på Gotland innan). Kameran följer självklart med men datorn får stanna hemma. Så mer uppdateringar får det bli nästa vecka!

RSS 2.0