Julkänsla

 
Både igår och idag har vi julpyntat här hemma, plockat fram alla elljusstakar, skruvat/bytt glödlampor för att få dem att funka (som man gör varje år) och hängt upp julstjärnor i fönstrena. Och nu ikväll kom även den första snön här, så himla mysigt! Hoppas den är kvar ett tag eller håller sig kvar till första advent.  
 

Orkidé

 
Idag såg jag att orkidérna här hemma hade slagt ut så jag fick en liten fotoidé. Jag fotade några närbilder med en fin orkidéblomma. Och jag hittade världens bästa ljus i huset, så det kommer bli mitt nya porträttställe! 
 
 
 
 
 

Fotografering till dans-show

 
 
 
I måndags gjorde jag något roligt, jag fotograferade lite bilder som ska användas till affischer för en dansuppvisning som äger rum nu till våren. Temat var ungefär som Alice i underlandet så det var roligt att fota när de hade lite roliga kläder och så. Sen blev det endel redigering med för jag var tvungen att redigera ihop två bilder (den översta bilden), men det var kul lärde mig en massa nytt i Photoshop. Så de senaste dagarna har jag pysslat med detta! 
 
 

Stjärnklart

 
 
Precis varit ute i en timme och fotograferat stjärnorna. Är verkligen riktigt klart på himmlen här ikväll och riktigt kallt är det med! Var helt frusen när jag kom in och kunde inte röra på mina fingrar för jag var så kall men det var det värt. Tycker det är så galet vackert med stjärnor! 

Ute i skogen

 
 
Tre bilder från en liten promenad uppe i skogen idag. Fick en väldigt fin bild på Pär och Snobben (den översta bilden). Ska nog skicka efter en förstoring på den bilden. De är så fina! 

Fredagsmys

 
 
 
 
 
 
 
Bild 1 tagen av Pär.
Ungefär såhär har min fredag sett ut idag. Pluggat teori med världens bästa Bamse på magen, ätit god middag med nära och kära, druckit kaffe, ätit peppakakor och myst framför tv:n tillsammans med hundarna och en bit av familjen. En väldigt mysig fredag må jag säga! 

Frost

 
 
 
Såhär såg marken ut idag på morgonen . Så vackert! 
 
 
 
 

Gammalt arkiv

Hej!
De senaste dagarna har jag haft fullt upp med körkortspluggandet och körlektioner och annat stressigt. Så har inte hunnit med bloggen så mycket. Ska verkligen försöka skärpa mig med det för jag tycker ju om att blogga!
 
Men eftersom att jag har haft fullt upp så har jag inte hunnit med att fota så mycket, så jag kollade nyss igenom min externa hårdisk och fann de här bilderna nedanför. Tycker det är så kul att titta tillbaka på gammla bilder och se hur man fotade då och hur man sakta har utvecklats. Det gör så att man blir mer peppad till att fota och utvecklas ännu mer! 
 
Några bilder på Malin som jag knäppte förra året. 
 
 
 

Söndags-Sol

 
 
 
 
 
 
Idag har varit en såndär fin dag med strålande sol och riktigt härlig luft ute. Så idag var jag ute så mycket jag bara kunde. Jag fixade lite på gården sedan blev det ett en runda upp till skogen för att plocka lite lingonris till dörrkransar jag ska göra framöver. Det var så fint att vara uppe i skogen med min älskling och mina fina hundar och bara ta det lugnt och njuta av solen som värmde en på kinderna. 

Hej regniga november!

 
 
 
 
 
 
Min tolkning av november månad i bilder.
Igår var jag ute en liten runda och fotade lite "november bilder." Tycker det är så typiskt november med regn, vattenpölar och allt går i en gråskala!
 
 
 

Bland enbärsbuskar

 
Två bilder jag tog häromdagen på en liten skogspromenad.
 
Livet just nu: Åker in till Växjö var och varannan dag för att övningsköra och läsa teori, i hopp om att få ett körkort så fort som möjligt. Går långa promenader i skogen med favorit hundarna. Planerar in fotograferingar och försöker fota så mycket det går ute innan mörkret faller. Lite så ser min vardag ut just nu!
 
 

Huseby Julmarknad

Idag var jag på julmarknad i Huseby med nära och kära.
 
 
Vi strosade runt bland olika juliga stugor och provsmakade en massa gott så vi blev alldelss proppmätta.
 
 
Sedan kollade vi på fin konst, som fanns överallt. Så fint! 
 
 
Efter det besökte vi en liten söt donutvagn där jag köpte min favorit: Karamelliserat äpple!
 
 
 
Efter några timmar på Huseby hade det hunnit bli mörkt ute, och hela Huseby lystes upp av granbelysningar och mysiga marschaller. 
 
När vi var helt slut och frusna åkte vi hem till Pär och avslutade dagen med glögg och lite julmat. Så himla mysig dag! 

Noir et blanc

 
Ikväll testade jag min externa blixt som jag trodde var sönder, men det visade sig att den funkade perfekt. Så det blev några självporträtt med den. Brukar inte fota så mycket med blixt då jag gillar att fånga dagsljuset. Men nu börjar jag gilla blixt och det passa ju perfekt nu med när det börjar bli mörkt ute och det inte är dagsljus så länge! 
 
 
 
 
 
 

Bakdag med Moa!

 
Idag kom min barndomsvän Moa hit. Vi hade bestämt att vi skulle baka och bara umgås för det var ett tag sedan sist. Så vi bakade lite vanliga muffins men satte vår egna touch på dem. Vi hällde i röd karamellfärg i smeten så de fick en härlig rosa färg, och dekorerade muffinsarna med rosa glasyr och strössel iform utav hjärtan och vi tillsatte även vanliljsocker. De såg lite ut som vulkaner, så vi döpte dem till Moa och Johannas kärleksvulkan, haha fjantiga som vi är! ;)
 
Hade iallafall en väldigt bra dag med Moa så kul att träffa henne igen!
 

En dag i stallet

 
 
Idag har jag hängt ute i stallet bland hästar med mjuka mular, överaktiva hundar och luriga katter. Jag har fixat och städat hela stallet tillsammans med Pär, och motionerat mina hästar och gosat med alla djuren!
Och vad jag tycker om dem de gör verkligen mig på så bra humör! 

November-mys!

 
 
Detta är vad jag har ägnat denna söndagskväll åt, bakat en stor äppelpaj till familjen och myst. (recept finns här). Så fint att göra lite sånt nu när det börjar bli mörkt och grått ute. Då kan man ju ägna mer tid till att mysa inomhus! 

Wilted Sunflower 2

 
 
 
 
 
Canon 7D // Sigma 30mm f/1.4 EX DC HSM
Några mer bilder på fina Ebba från gårdagen! 
Har även lagt upp lite mer bilder på facebook, så kolla gärna in dem med! 
 
 

RSS 2.0