Wilted Sunflower

 
 
 
Idag har jag ju haft en fotografering med Ebba inne i Växjö. Vi fotograferade lite "Halloweenbilder" på ett stort visset solrosfält uppe på en kulle. Såg så spökligt och äckligt ut där uppe då alla solrosor i princip var ruttna. Det såg verkligen ut som i en skräckfilm!
 
Fick många bra bilder på Ebba (bra modell) så har inte ens hunnit redigera hälften än. Så mer bilder kommer inom kort! :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Förbereder inför fotografering

 
Förberder inför en fotografering jag ska ha i eftermiddag med Ebba. Hade tänkt att det skulle vara en lite Halloween inspirerad fotografering. Så det ska bli spännande och se hur det går! 

Simone

 
 
 
 
 
 
De senaste dagarna i bilder.
 
De senaste dagarna har varit lite annorlunda än vad de brukar. Det var ju nämligen så att de var en storm som slog till här i småland på måndagskvällen. Och eftersom att jag bor mitt ute i skogen blev det ganska "kaotiskt". Fönsterrutorna sprack på vissa ställen i huset och det blåste ner ett antal träd över vägen så vi blev fast här hemma, så Pär och pappa fick såga oss ut på vägen. Sen gick ju strömmen som den alltid gör på landet, hehe! Men det var inte så farligt är ju ganska van vid det.
Bloggen blev lite lidande men nu är jag tillbaka igen! 
 
 

Porträtt på Pär

 
 
Tre bilder jag knäppte på Pär igår när vi var ute på en promenad med hundarna. Hittade ett fint vattendrag så var bara tvungen att fota där! 
 
Förövrigt har jag varit i Kosta på outleten och i Växjö idag och köpt lite "behövliga" saker. Så som ett par nya skor (då mina andra skor är helt sönder),  och en jättefin kavaj! Som jag tänkte jag skulle visa lite senare. 
 

Hemma igen

 
Två bilder jag tog idag på morgen på en fin regnbåge här hemma.
 
Nu är jag hemma i Småland igen efter en riktigt bra och mysig vecka i Skottland hos min syster. Vi strosade runt på Edinburghs gator, såg fint landskap, åt på mysiga resturanger och hade temys varje gång vi kom innanför dörren. Så det var en riktigt bra vecka!

Arthur's Seat

 
 
 
 
Här är några bilder som jag precis redigerat på min syster från fotograferingen på Arthur's Seat. Om nu vill se mer bilder och i svartvitt får ni gärna kolla in på min facebook-sida. :) 

North Berwick

 
Igår hoppade vi på tåget och åkte på en liten utflykt till North Berwick. (En liten stad vid kusten)
 
 
 
När vi kom dit gick vi raka vägen ner till stranden och vägen ner dit var väldigt mysig. Det var stenmurar och små rosträdgårdar nästan överallt. 
 
 
Nere vid stranden satte vi oss på en bänk för att njuta av den fina utsikten och fika lite. 
 
 
Jag gick en promenad och hittade en massa fina snäckor som tidvattnet hade dragit upp på stranden. 
 
 
 
Såg också ett flertal gulliga hundar där som var superglada för att de fick springa fritt! 
 
 
Fina mammi och Jennifer!
 
 
 
Efter ett tag hängde molnen tugnt över staden och regnet började ösa ner. 
 
 
Så vi bestämde oss för att fly undan regnet och äta på en mysig thairesturang. 
 
 
Efter maten kom solen fram igen och vi gick en promenad i en fin park. 
 
 
Vi träffade också på en fin katt som hade en häftig färg.
 
 
 
Efter några timmar bestämde vi oss för att vi skulle gå strandvägen hem igen och ta tåget tillbaka. Men när vi kom ner till hamnen var stranden borta och tidvattnet hade kommit in, så vi fick hitta en annan väg.
 
Sen var det dags att hoppa på tåget igen efter en väldigt mysig dag i North Berwick! 
 

Behind the scenes

 
Två "behind the scenes" bilder mamma tog på oss idag.
Idag har vi varit uppe på den gamla vulkanen här i Edinburgh, Arthur's seat. Och fotograferat lite porträtt på varandra mot en fin bergsvägg. Blev faktiskt ganska häftigt! Sitter och redigerar dem nu så resultatet kommer upp lite senare. 

Fredagshändelser

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Här några bilder från gårdagens händelser...
Vi var uppe på en takterass och kollade på fina utsikten, besökte GreyFriars en väldigt gammal kyrkogård här i Edinburgh och förundrades utav de gamla gravstenarna. Vi strosade även runt lite i affärer och drack eftermiddagste på Curious Tea Rooms där de hade jättefina tekannor och blommor till te. Så fint! 

Ett regnigt men mycket mysigt Skottland

Idag har vi strosat runt på Edinburghs gator och besökt Primark i ett antal timmar. Köpte en massa fint för knappt inga pengar alls, så galet! Vi besökte även en mysig pub/resturang där jag smakade haggis för första gången, och det var så gott, mycket godare än vad jag hade tänkt mig! 
 
Tog inte så många bilder idag för det regnade alldeless för mycket för att ha kameran framme. Men här är iallafall några bilder från resturangen! 
 
Haggis, ser inte så mycket ut för världen, men vad gott det va! 
 

Mot Skottland

 
Idag har jag mest packat, för imorgon åker jag och mamma och hälsar på min syster i Skottland i en veckan. Ser fram emot att träffa Jennifer igen och se hennes lägenhet och se Edinburgh på hösten. Ska bli så kul! 

En höstkväll i bilder

Efter att har varit sjuk hela helgen kände jag mig nu ikväll bättre. Så jag tittade ut och såg att det var härligt väder ute. Jag bestämde mig då för att hänga kameraväskan på ryggen och gå en promenad.
 
 
 
 
Väl ute var det underbart fint och löven singlade ner överallt.
 
 
Plockade fram mitt macro lite och fotograferade lite löv.
 
 
Kvällsljuset var också väldigt fint att fota!
 
 
 
 
Hittade även fina spindelnät så fick bli lite mer macro.
 
 
 
 
Efter att fotograferat spindelnät ett tag började det bli mörkt och jag tänkte gå hemåt, men då såg jag världens tjockaste dimma komma in. Så då var jag bara tvungen att springa och fota lite där med.
 
Efter 3 timmars fotografering ute i skogen var det dax att gå hem med ett fullt minnerskort.
Det var riktigt skönt att bara ta kameran och gå ut själv ett tag och bara rensa tankarna och stressa av. Bara tänka på fotografering inget annat. Härligt! 
 
 

Mullvadshund

Detta är vad jag har gjort i helgen, har nämligen blivit smällförkyld och inte kunnat göra så mycket. Så jag har underhållt mig själv genom att klippa ihop en liten film på min hund som tror att han är en mullvad... Går knappt ha ute honom i trädgården förän han gör stora hålor i hela trädgården. Hahah han är för söt! 

Mina plantor

Något jag alltid har tyckt om är att platera saker och hålla på i trädgården. Så jag lägger rätt mycket tid på att plantera och fixa med olika plantor. Så jag tänkte att jag skulle visa lite vad jag har planterat detta året..
 
 
Här är några utav mina frostbitna tomater och paprika/or som har fått mogna i fönstret.
 
 
Planterade även lite citronkärnor i våras så nu har jag fått tre fina citronträd som jag är riktigt rädd om. Då det är första gången jag sår citronträd. 
 
Pappa satte även lite granatäppelkärnor så nu har vi en massa granatäppelplantor som jag nyligen planterade om.
Har även satt några kastanjer nu, hoppas det blir något av dem.
Jag hade också lite solrosor nu i somras som nu är redo för att skördas. 
Så nu har ni fått se lite vad jag håller på med på fritiden! haha 
 
 

Självportätt och en mönstrad tapet

 
Igår tog jag lite självporträtt, var så sugen på att fota porträtt men jag hade ingen modell. Så det fick bli lite självporträtt. Fotade mot en gammal fin mönstrad tapet här hemma och använde mig utav blixten på kameran.(då min externa blixt är trasig). Jag brukar inte använda blixten så mycket men det blev en ganska häftig effekt när man fotade manuellt med den. 
 
 

Hej vackra höst!

 
 
 
 
 
Hösten är nog min absolust bästa årstid. Tycker om alla årstiderna på olika sätt, men hösten är något speciellt. Luften blir så kall och frisk och världen blir så färgglad utav alla fina höstlöv, och när solen skiner på höstlöven känns det som att världen får lite mer kontrast. Så fint! 
 
 
 

Fotografering med Ebba ||

 
 
CANON 7D // Sigma 30mm f/1.4 EX DC HSM
Här är några fler bilder från fotograferingen med Ebba förra helgen. 
 

En fin fredag!

Idag har det varit en fin höstdag.. Så jag tillbringade min eftermiddag ute med Pär och med hundarna. 
 
Hundarna hade jättekul i en lövhög, och grävde i den jättelänge.
 
 
Sen vi gick en liten promenad och plockade lite äpplen, uppe i skogen. 
 
 
Ljuset var helt magiskt uppe i skogen.
 
Efter promenaden blev det kladdkaka, massa tända ljus och en bra film. Fin fredag! 
 
 
 

Ett TACK!

Jag vill säga TACK för alla fina kommentarer jag har fått! De gör mig så himla glad, och ni gör det ännu roligare att blogga. Tack fina ni! 

RSS 2.0